suomeksi | in english | en français | swahili

Haluatte siis messuille?
– Niin mekin!

Olemme valmiina auttamaan messuputkessanne eri messuvaihtoehtojen valinnoista alkaen. Suomessa järjestettävistä messuista löydät tietoa myös linkkisivustomme avulla.

Tunnemme hyvin useimmat kotomaamme keskisuuret ja suuret messutapahtumat. Tiedämme myös eri messurakennusten hyvät ja huonot puolet; missä päin on hyviä kontaktipintoja, missä hallin rakenne asettaa rajoituksia, missä yleisö löytää/ei löydä osastoa. Meillä on hyviä kokemuksia hyvistä messuista ja hyviä näkemyksiä huonoista messuista. Autamme mieluusti liikkeelle messuelämään – veloituksetta. Voimme myös niin sovittaessa hoitaa kaikki yhteydet messujärjestäjän kanssa.

Valmisrakenne vai oikea messuosasto?

Messujen järjestäjät myyvät mielellään osastot rakenteineen ns. valmisosastoina. Tällainen rakennepaketti on helppo tapa lähteä liikkeelle, mutta luovuuden se kyllä tappaa. Eikä se ole yleensä myöskään edullinen – pienellä vaivalla (jonka voimme nähdä puolestasi) saat helposti erottuvan ja designatun messuosaston. Esimerkiksi seinä-, lattia ja kalustepintojen väri- ja materiaalivaihdolla pääset yksinkertaisesti ja edullisesti perusosastoa näyttävämpään lopputulokseen. Ja erottumiseenhan, mielenkiinnon herättämiseen, messuyhteyttäminen perustuu.

Onnistuva messuosallistuminen

Perustuu aina hyvin motivoituneeseen asiansa osaavaan messuarkea pyörittävään esittelyhenkilöstöön. ”Messukulissit” osaamme rakentaa sekä näyttäviksi että toimiviksi mutta asianne esittelyä emme voi tehdä. Mutta hyvin mietitty esittelijälähtöinen messuosasto on parasta esittelijää motivoivaa kauraa! Leikkikentällä on yleensä mukavampi olla kuin yleisessä vessassa. Kannattaa siis satsata perusasioihin.

Olet siis päättynyt sukeltaa messutuntemattomaan

Kun messupaikka on varattu, olemme kasvavalla innolla tukemassa eteenpäinmenoa. Haluamassasi laajuudessa. Meille olisi suunnittelun työkaluiksi iloa seuraavista värmeistä:

  • messun nimi, aika ja paikka
  • osaston mitat ( esim. 4 x 5 metriä)
  • kuinka monelta sivulta avautuu käytävälle (tasku-/kulma- vai päätyosasto)
  • esiteltävä asia, osaston ”missio”
  • yleisiä linjoja värimaailmaan, kalustukseen, toiminnallisuuteen
  • tarve uusiin tulosteisiin, teippauksiin, julisteisiin, esitteisiin yms.
  • rakennus- ja purkuajat
  • järjestäjän erityisehdot (rakentamisrajoitukset, saako esimerkiksi veloituksetta rakentaa standardia h=250 cm korkeamman osaston?)

Tapaaminen olis kyllä kivaa

Meistä on mukavaa juoda kahvia ja turista. Osaamme myös joskus puhua asiaa. Tulemme mieluusti käymään (varaattehan pullaa) ja kutsumme kylään (leivomme itse, ehkä). Voimme jutella messuista yleisesti tai paneutua tiettyyn messutarpeeseesi. Yleensä jutustelumme johtaa johonkin ehdotukseemme yhteisellä polulla kulkemiseen. Mutta se ei sido sinua lähimpään messutolppaan vaan pääset kustannuksitta etsimään vieläkin vetävämpää messuhaiweitä.
Personoimattomiin tarjouspyyntöihin vastaamme valikoivasti. Jos sama tarjouspyyntö lähetetään kymmenelle messukokelaalle, käytämme mieluummin aikaamme pilkkimiseen ja runouteen kuin helmien heittelyyn verkkokalastajille.

Iloitaan yhdessä messuelämästä!

Jäämme odottamaan yhteydenottoasi.